La Generalitat ha de retirar el Decret d’Habitatge

El govern de la Generalitat incompleix amb les seves obligacions en matèria d’habitatge

“I és que aquest Decret Llei, fa tot el contrari al que s’anuncia al títol, ja que intenta bloquejar les polítiques que fan alguns ajuntaments i carregar-los tota la responsabilitat, sense les aportacions pressupostàries que li corresponen, impulsant aquest Decret llei per la porta del darrere” ha comentat Susanna Segovia, diputada de Catalunya en Comú – Podem.

Aquest Decret Llei Liberalitza el model actual d’habitatge protegit per poder fixar preus més alts en funció del barri. Una demanda dels promotors privats que promou la segregació en funció de la renda.

“El Decret Llei renuncia a atorgar la qualificació permanent a tots els habitatges de protecció oficial, una decisió incomprensible donat el context actual”, ha comentat Ramon Gutiérrez, “també proposen que la Generalitat deixi de tenir cap responsabilitat en l’atenció als casos de desnonament i traslladen aquesta responsabilitat als Ajuntaments. Tot plegat sense cap aportació pressupostària extra pels municipis que avui ja estan desbordats”.

El decret d’habitatge del Govern no només no solucionarà sinó que agreujarà la crisi de l’habitatge a Catalunya, és per tant que, com a Sant Cugat en Comú demanem a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès es posicioni en contra del Decret Llei 5/2019 del Govern de la Generalitat perquè suposa un pas enrere en el dret a l’habitatge a Catalunya i demanem al Govern de la Generalitat de Catalunya que retiri immediatament aquest Decret Llei fet d’esquenes als Ajuntaments, les entitats i la ciutadania, i iniciï un procés de debat, consens i propostes per elaborar una nova norma amb el màxim consens i que suposi un avenç en la garantia del dret a l’habitatge i la ciutat a Catalunya.

Us deixem AQUI la moció que hem presentat a l’Ajuntament.