Demanem explicacions sobre les places a les escoles bressol

Aquest dilluns s’han publicat les adjudicacions a les escoles bressol de la ciutat. Malauradament, molts infants de la ciutat han quedat fora degut al reduït nombre de places.

Hem de recordar que, per aquest curs 2024-2025, des de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, només s’han obert 185 places per a infants de 0 a 3 anys. Aquest reduït nombre de places ha estat conseqüència no només per la falta d’escoles bressol a la ciutat sinó també pel tancament de 30 places ja existents de les escoles Mimosa i Gargot.

Des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament, haurien d’haver fet tot el possible per a què en el període de preinscripcions totes les places de les escoles bressol estiguessin plenament disponibles. En aquest sentit, no trobem justificat, que encara avui, no s’hagi complert amb el requeriment de la Generalitat d’instal·lar un plat de dutxa a l’escola Gargot  i anul·lar l’accés al pis superior a la Mimosa. Són dues actuacions senzilles que ja podrien haver estat acabades en el període de preinscripció.

Des d’En Comú Podem, demanem que des de la regidoria es donin explicacions d’en quin moment es troba el tràmit i quan es preveu l’obertura de places, ja que la regidora Carme Ardid no va ser clara en les seves explicacions ni en les comissions informatives ni en el Ple del 27 de maig. També demanem que es faci públic el procediment que tenen plantejat per adjudicar aquestes places, esperant que aquest s’efectuï de forma transparent.

L’escolarització dels 0 als 3 anys és una eina bàsica per aconseguir l’èxit educatiu i vital dels infants i per lluitar contra les desigualtats socioeconòmiques en la infància i la discriminació contra les mares en el mercat de treball. Per això, reivindiquem augmentar amb urgència les places de les escoles bressol de Sant Cugat, i per descomptat, que es posin en oferta les places que s’han tancat de les escoles Mimosa i Gargot a fi de garantir l’escolarització universal no només a I2, sinó també a I1, tal com fan altres Ajuntaments de Catalunya.