Portem al ple de juliol una proposta per eradicar el sensellarisme i la fam a la ciutat

A hores d’ara no sorprèn a ningú que Sant Cugat sigui la ciutat més desigual del Vallès Occidental. Doncs si, ho confirma l’estudi del Consell Comarcal del Vallès Occidental: Els Salaris al Vallès Occidental (PDF edició 2024). Actualment vivim un Sant Cugat on les persones amb sous més baixos guanyen 7 vegades menys que aquells amb retribucions més elevades.

Una ciutat que genera tanta desigualtat també genera situacions de pobresa, fins al punt que moltes d’aquestes situacins porten a l’extrem de tenir dificultats a accedir a necessitats bàsiques com són l’habitatge o l’alimentació. Des de Sant Cugat En Comú Podem treballem per una ciutat més justa i igualitària. Per que disfrutar de la nostra ciutat no depengui de si cobres el suficient per que t’ho puguis permetre.

En la moció que portem al més de juliol al Ple de Sant Cugat tenim la voluntat de posar de relleu aquestes greu problemàtiques i començar a buscar-hi solució.

Pel que fa al sensellarisme al juliol del 2020 es va fer una prova pilot molt interessant que anava en la línea del “Housing First”. O sigui, garantir l’habitatge per que ningú hagi de dormir al ras. No tenim cap retorn d’aquesta prova pilot però el que sabem segur és que les polítiques adoptades pel govern de Junts i ERC són insuficients doncs continuen havent persones en situació d’exclusió social severa.

Pel que fa a l’alimentació ens trobem amb una problemàtica que es repeteix any rere any. El menjador social que porta Càritas tanca a l’agost, degut a que les persones voluntàries fan vacances. Però la pobresa no en fa de vacances. És per això que cal que l’ajuntament asseguri l’obertura d’aquest servei que garanteix uns àpats saludables a les persones que no s’ho poden permetre mentre no crea un menjador social públic que faranteixi el servei durant tot l’any.

Fan falta polítiques que tinguin incidència en qui més pateix a la nostra ciutat. Mesures com l’increment del SMI que s’ha proposat des del Ministeri de Treball van en aquesta direcció. Des de Sant Cugat En Comú proposem fer passes cap a un Sant Cugat menys desigual, on es garanteixi habitatge i alimentació a tothom qui no s’ho pugui permetre.

Consulta la moció aqui:

Consulta la notícia als mitjans locals: