Zaida Muxí presenta “Mujeres, casas y ciudades” a l’Espai Comú

Zaida Muixí, al centre, un cop acabada la presentació del llibre organitzat per Dones de Sant Cugat en Comú

Dones de Sant Cugat en Comú reclama un urbanisme amb perspectiva de gènere en un acte emmarcat en les reivindicacions del 8 de març

Aquest dimecres Zaida Muxí, Doctora en Arquitectura per la Universitat de Sevilla, especialista en urbanisme, arquitectura i gènere actualment exerceix com a Directora d’Urbanisme, Espai Públic, Via Pública i Civisme a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet,  ha presentat el seu últim llibre “Mujeres, casas y ciudades”.

A la trobada amb l’arquitecta feminista aquesta ha fet un repàs del llibre que “intenta reescriure la història de l’arquitectura i de l’urbanisme aportant històries, fins ara silenciades i invisibilitzades, en les que les protagonistes són dones”. I, és que, la cultura Occidental, patriarcal i masculina, ha desenvolupat una historiografia majoritàriament feta i explicada per homes. Aquest llibre intenta “deconstruïr una línia de pensament universal i estàtica”.

La Zaida, un cop acabada la presentació del seu llibre i interpel·lada per les assistents, també ha donat la seva opinió en termes de govern local, en la que ha destacat el mal que ha fet la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, la mala gestió de l’habitatge públic, que “ha de ser un bé d’ús i no un bé de canvi”, l’urbanisme feminista, que “ha de respondre a les necessitats de les persones que hi transiten començant per les que són més vulnerables i ha de tenir com a última prioritat el vehicle privat” ha conclòs.