Proposem al Ple que promocioni la Formació Professional a la ciutat

Volem donar a l’FP una visió des dels serveis de treball i ocupació i no només des dels serveis educatius

Des de Sant Cugat en Comú sabem que la formació professional és un àmbit estratègic per a qualsevol societat que es vol avançada i de progrés. És un veritable motor que ens mostra el grau de maduresa i de competitivitat del sistema econòmic i de formació. A Catalunya i al conjunt de l’Estat, però, és un àmbit sovint amagat, i menys valorat del que realment mereix.

Un bon sistema de formació professional és un factor estratègic per a l’economia i la societat, ja que genera ocupabilitat de la població, riquesa i progrés econòmic. Les persones graduades en FP tenen una taxa d’atur relativament baixa, d’entre un 11% i un 13%, molt per sota de la taxa d’atur global de la població de 16 a 24 anys a Catalunya, que és d’un 37,64%. Tant per les persones que estudien com per les que treballen, la formació professional és una font de qualificació i d’obtenció de drets.

“És per això que aquest mes portem al ple una proposta per actualitzar l’oferta de formació professional, adaptant-la a les necessitats de la nostra ciutat”, ha explicat Ramon Gutiérrez, portaveu de la formació, “actualment l’FP forma part dels serveis educatius però entenem que l’FP són estudis professionals i, per tant, cal afegir-hi la visió des dels serveis de treball i ocupació

Els comuns portaran al Ple del 18 de març aquesta proposta amb una data d’implementació, el curs 2020-2021. “Volem que l’Ajuntament de Sant Cugat es comprometi i faci un estudi conjunt amb el sector empresarial de la ciutat per detectar quines disciplines d’FP es requereixen a Sant Cugat”, tanca Roser Casamitjana. “Fa falta també la col·laboració del Servei d’Ocupació Municipal amb els centres de formació professional per tal de desplegar actuacions conjuntes que contribueixin a la formació, la requalificació i la millora de la qualificació professional de les persones joves i adultes del municipi”, ha dit la regidora.

Recull de premsa