Sant Cugat en Comú mostrem la nostra preocupació per la mort d’un emú al centre de Sant Cugat

Des de Sant Cugat en Comú hem fet un seguiment dels fets ocorreguts la setmana passada quan un emú va recorrer el centre de la ciutat i va acabar morint després d’una persecució de la policia local.

Els comuns de Sant Cugat mostrem preocupació pel fet que un animal d’aquestes característiques passegés sol pel centre de Sant Cugat, és per això que demanem s’esclaeixi el seu origen.

Alhora ens sembla greu el fet que l’animal morís d’una parada cardíaca després de córrer pels carrers del centre de la ciutat perseguit per quatre dotacions de la policia local, sense una estrategia clara per a la seva captura. És per això que celebrem el compromís de l’equip de govern municipal a fer un protocol d’actuació en casos semblants i des de Sant Cugat en Comú vetllarem perquè aquest protocol es faci al més aviat possible i la policia local tingui recursos adients per aturar animals sols a la ciutat.

Finalment volem denunciar el seguiment que alguns mitjans de comunicació han fet d’aquest tema. Especialment la difusió de les imatges de la persecució i de l’animal mort. I mostrar el nostre agraïment a les associacions animalistes de la ciutat, que una vegada més han demostrat que són autèntiques garants dels drets dels animals.