Sant Cugat en Comú farà primàries per triar la llista electoral l’últim cap de setmana de novembre

Aquest dijous, l’assemblea del comú local ha celebrat una assemblea on ha aprovat el calendari i reglament de primàries així com el manifest-programa, un document que precedirà al programa electoral.

Pel que fa a les eleccions primàries, seran unes primàries per escollir l’equip que es presentarà als comicis municipals del maig de 2019. El reglament de primàries dels Comuns a nivell nacional marca que les candidatures han de ser d’equips de cap de llista més equip de govern. Aquestes candidatures han de ser del 50% de la llargària de la llista electoral a confeccionar, (13 persones en el cas de Sant Cugat, al escollir un Ple Municipal de 25). Com a mínim el 50% de la llista hauran de ser dones, ordenades d’acord al disposat a la Llei Orgànica del Règim Electoral General. I haurà de comptar amb una explicació del projecte que plantegen com a equip, garantint la presència de perfils suficients per donar resposta a les tasques, funcions i responsabilitats previstes.

El proper dilluns 12 de novembre s’enviarà a tots els inscrits i inscrites el reglament i es farà la convocatòria formal. Fins el 29 de novembre es podran elaborar les candidatures, data en la que hauran de demanar l’aval de l’assemblea. L’Assemblea del Comú local podrà avalar a totes o algunes de les candidatures. El 30 de novembre es farà un acte obert de debat/presentació de les candidatures, des d’aquest dia fins al 3 de desembre es faran les votacions, i la proclamació de la candidatura guanyadora es farà el mateix dia 3 després del recompte.

  • 12 de novembre: Convocatòria.
  • 29 novembre: Assemblea d’aval a les candidatures presentades
  • 30 novembre: Acte de presentació / Debat de les candidatures
  • 30 novembre a 3 de desembre: Votacions

Pel que fa al manifest-programa, el document aprovat marca com a objectius de discurs proposar una ciutat que defensi el bé comú. Això vol dir un model de ciutat que combati les desigualtats, que es marqui com a prioritat la qüestió de l’habitatge, que lluiti contra la corrupció, que prioritzi la intel·ligència col·lectiva d’entitats i consells de barri per sobre de la smart city, i que faci polítiques ambientals, de cures, de defensa dels serveis públics i de foment de l’economia social i solidària.

El manifest el podeu trobar a santcugatencomu.cat/manifest