Sant Cugat en Comú expressa la seva solidaritat amb les 160 famílies de La Mirada i demana solucions

L’escola La Mirada començarà el curs escolar cinc dies més tard del que tocaria, degut a la falta de planificació del Departament d’Ensenyament.
Des de Sant Cugat en Comú es considera que el servei alternatiu a la Biblioteca de Volpelleres és insuficient i es reclama una major implicació de l’Ajuntament.

Any rere any, assistim als anuncis de la regidora d’educació, Esther Salat, sobre l’endarreriment de l’obra de la nova escola La Mirada -fent que els alumnes hagin d’estar un any més en barracons- o sobre nous cursos bolets.
Enguany l’anunci ha estat sobre les tres línies que l’escola nova suportarà per poder acollir la demanda creixent de places escolars a Sant Cugat. Tot i així moltes famílies s’han quedat sense plaça a escoles públiques de la ciutat.

Des de Sant Cugat en Comú es denuncien els alarmants errors de planificació. Uns errors als que cal sumar el fet que les obres d’instal·lació dels mòduls d’ampliació de l’escola no acabaran fins una setmana després de l’inici del curs escolar. Uns mòduls que a més ocupen part del pati obligant a la quitxalla a fer torns per gaudir del temps d’esbarjo i dificultant que petits i grans, amics i germans puguin jugar junts. Un cop acabada la instal·lació, encara mancarà finalitzar i equipar els interiors, afectant al funcionament de l’escola durant diverses setmanes més.

Els comuns consideren alhora que la solució que s’ofereix a les famílies a la Biblioteca de Volpelleres -davant del trasbals que suposa aquesta manca d’espai-, és completament insuficient. Per exemple, no es soluciona el servei de menjador fent molt dificil la gestió horària de moltes famílies.

La construcció de l’escola La Mirada ve tard i malament. Segons Sant Cugat en Comú fa temps que s’hauria d’haver planificat la construcció d’una tretzena escola per evitar qüestions com els 50 nens i nenes que s’han quedat sense plaça a l’escola Collserola o la macro-escola que serà La Mirada amb tres línies per curs.

Finalment, des dels comuns es veuen amb preocupació la manca d’inversió a l’escola pública i la política d’aquest govern que afavoreix la concertació i l’escola privada. Així doncs, es refermen en el seu compromís en l’escola pública i de qualitat.