Sant Cugat en Comú demana que els consultoris de la Floresta i les Planes es tornin a obrir immediatament

Els Comuns remarquen que aquest és un greuge històric més per a aquests dos barris

Des que el 16 de març es van tancar alguns CAP de la ciutat, el veïnat de la Floresta i de les Planes, que són més de 6.000 persones, estan sense servei primari de salut. Si ja de per si és greu deixar aquests barris sense atenció primària, en l’actual context de COVID-19, quan aquest servei ha de ser el principal detector de la pandèmia, no podem posar en perill aquesta funció. És per això que Sant Cugat en Comú reclama que es reobrin els dos serveis immediatament.

Aquest greuge se suma a la resta desigualtats que ja pateix el veïnat d’aquests barris que estan a la cua d’inversió per part de les administracions públiques. La Floresta i les Planes són dos dels barris perifèrics de Sant Cugat amb més demandes pel que fa a serveis públics, i els problemes que té també en mobilitat, no els fan gens fàcil acudir al centre de la ciutat. 

Sant Cugat en Comú vol felicitar la resposta que està donant l’equip de govern, el diàleg que manté amb la Conselleria de Salut i la voluntat de reforçar el sistema de transport públic per a facilitar el desplaçament dels usuaris dels dos barris a altres centres sanitaris de referència.

Els Comuns consideren però que la situació estructural de la qual partim ja era desigual i que  aquest servei públic no s’ha defensat mai prou per a les Planes i la Floresta. Són moltes les reivindicacions i lluites del veïnat pel que fa als dos consultoris, els seus horaris o els recursos que rep. Essent els més febles, es fa totalment inadmissible que siguin els primers a patir una retallada.

Finalment, demanen al govern municipal que no abandoni la posició de defensa del veïnat en aquesta qüestió, que reclami a la Conselleria de Salut l’obertura immediata dels dos consultoris, i que no perdi de vista la desigualtat territorial d’aquests dos barris en la resta de polítiques per desenvolupar. Cal que l’Ajuntament insisteixi en no ser només l’últim graó, inferior a la resta d’administracions públiques, sinó el primer defensor i representant de la ciutadania.