Els Comuns pregunten a la Consellera Vergés per la reobertura dels consultoris de Les Planes i La Floresta

Sant Cugat en Comú ha presentat a través del Grup Parlamentari de Catalunya en Comú Podem una bateria de preguntes a la Conselleria de Salut sobre la reobertura dels centres de salut

La diputada dels Comuns, Marta Ribas, va registrar el dimarts passat una bateria de preguntes dirigides a la Conselleria de Salut per tal d’elevar les reivindicacions veïnals i posar de manifest el dèficit d’inversió i serveis que aquests dos barris pateixen.

Malgrat la feina feta per l’equip de govern municipal de facilitar una reunió de veïns i veïnes amb la Conselleria o millorar el servei de transport públic amb el CAP de Valldoreix els comuns consideren que l’única solució satisfactòria és la reobertura immediata dels dos consultoris. Així doncs han optat per seguir insistint a la Conselleria de Salut perquè es replantegi la decisió i negociï amb Mútua la posada en marxa el servei d’atenció primària per als veïns i veïnes de Les Planes i La Floresta.

Les preguntes entrades pels comuns són les següents:

–  6.000 persones de Sant Cugat han estan sense el seu servei d’atenció primària en tancar el seu Consultori de referència a la Floresta o les Planes, quina és la data de reobertura i tornada a l’atenció habitual que s’hi prestava?

–  Considera el Departament de Salut que ha estat efectiu deixar barris amb tanta població sense atenció primària quan aquesta podria desenvolupar un paper clau en la detecció de casos i evitar-ne les complicacions?

–  Ha tingut la població de Sant Cugat garantida la visita mèdica als Centres d’Atenció Primària?

–  Amb quin criteri es decideix el tancament de CAPs a barris que ja pateixen major dèficit d’inversió i serveis?

–  Considera el Departament de Salut que és una decisió adequada procedir al tancament de CAP’s que deixen a la població sense serveis de salut de proximitat quan a més hi ha dificultats en la mobilitat de les persones?

–  Es replanteja el Departament de Salut incrementar els recursos i horaris dels Consultoris de les Planes i la Floresta i posar solució als dèficits dels que partia?