Reformar els consells de barris, una necessitat per En Comú Podem

En Comú Podem proposa que tinguin un espai de governança representatiu, competències i pressupost.

“Sovint quan parlem de Sant Cugat ens referim només al centre i realment tenim una ciutat molt extensa formada per uns barris molt diversos”, comenta el cap de llista Ramon Gutíerrez, candidat a l’alcaldia d’En Comú Podem a Sant Cugat, “som a la Floresta per explicitar que el que passa als barris també importa i alhora donar a conèixer les nostres propostes pels barris”.

Acompanya a Gutiérrez el candidat número 3 de la llista i veí de les Planes, Juanma Cayuelas, que desgrana les propostes de la formació d’esquerra: “Els barris de muntanya són paradigmàtics per la seva varietat i necessiten una mirada diferent, pel que fa a la participació, i als serveis públics.”

Per tots aquests factors proposen una reforma dels Consells de Barri que inclogui:

 ⁃ competències pròpies (com pot ser: manteniment, inversions, cultura o convivència) que poden ser desiguals entre barris.

 ⁃ pressupost propi d’acord amb aquestes competències. No només pressupost participatiu o lliure designació.

 ⁃ Espai de governança representatiu: regidor de barri i consell de barri escollit per una via democràtica a desenvolupar.

“Això en permetrà coses com tenir una brigada de manteniment dels carrers pròpia dels barris de muntanya, o una programació cultural adequada i pensada des d’aquí”, aclareix Cayuelas.

També proposen distribuir els equipaments de ciutat per situar-los als barris. “Per què no podem tenir un centre de recursos culturals a Volpelleres o un l’oficina de drets energètics a la Floresta?”, es pregunta l’alcaldable. “Necessitem que als barris també es faci comunitat. La Floresta és un exemple en vida cívica, i volem entendre-ho a cada barri de la ciutat.”

Pots llegir totes les nostres propostes AQUÍ.