En Comú Podem proposa un Pla d’Usos pel centre

La formació d’esquerres defensa un marc per protegir la vida de barri, el descans veïnal i la diversitat comercial amb l’objectiu de satisfer les necessitats de la vida quotidiana de les veïnes i veïns.

Aquest matí a la plaça Sant Pere, just davant del Mercat Vell, En Comú Podem ha fet una roda de premsa amb Susanna Segovia, diputada al Parlament de Catalunya, i Ramon Gutiérrez, alcaldable de la formació, per presentar les propostes que la formació té pel barri del Centre.

“Sant Cugat ha de decidir si vol mirar al futur amb propostes innovadores que donin resposta als reptes que tenim o si tornar a les receptes del passat que ja sabem on ens han portat”, ha dit Segovia. La diputada també ha volgut fer esment de necessitat que En Comú Podem tingui uns bons resultats per garantir un govern d’esquerres a la ciutat: “tant el PSC com ERC quan poden tenen temptacions de mirar cap a la dreta, com per exemple a Barcelona. Els únics que diem que no pactarem amb la dreta és la candidatura que encapçala Ramon Gutiérrez”.

L’alcaldable de la formació d’esquerres ha explicat les propostes que tenen pel centre de la ciutat, un nucli molt petit que suporta la responsabilitat de ser centre d’una ciutat molt gran. Això, diu, implica unes externalitats negatives a veïns i veïnes, sorolls, olors, i ocupació de l’espai públic que cal regular. “Volem que el centre no es converteixi en un parc temàtic on només hi ha oci, restauració i franquícies, això vol dir prioritzar negocis que fan barri, comerç de proximitat, i béns de primera necessitat”, ha remarcat Gutiérrez.

Un pla d’usos és l’eina que s’utilitza per regular les activitats que tenen lloc als establiments de pública concurrència de la ciutat, oberts a tothom i que ofereixen serveis o productes. Els plans d’usos poden admetre, limitar amb condicionants (de superfície, distància, o altres) o prohibir la instal·lació d’activitats en una zona determinada.

Finalment, Gutiérrez ha tancat: “Volem tirar endavant un procés participatiu amb comerciants, veïns i veïnes, per definir aquest Pla d’usos. Prioritzar el tipus d’activitat que volem al centre, definir distàncies i mida d’alguns tipus de comerç i afavorir-ne així d’altres.”