L’acord JUNTS-ERC s’ha fet per interessos de partit i no de ciutat

El grup municipal d’En Comú Podem denuncia pujades de salari desproporcionades i una doble estructura política i d’assessorament

En una roda de premsa aquest matí davant de l’Ajuntament, els dos membres del grup municipal d’En Comú Podem, Ramon Gutiérrez i Aina Balada han volgut donar el seu punt de vista tant a l’acord de govern com al document de cartipàs que es durà al ple municipal demà dimarts.

“La proposta de cartipàs i dedicacions demostren que l’acord s’ha fet per interessos de partit i no de ciutat. Esquerra Republicana no ha pogut incorporar, ni a l’acord de govern ni al cartipàs, propostes d’esquerres”, ha volgut posar en relleu Gutiérrez. També ha especificat algunes propostes progressistes que no han estat incloses a l’acord de govern com són: que l’acord de govern no inclou aplicar la llei d’habitatge aprovada pel govern de coalició de l’estat sent Sant Cugat una de les ciutats més cares on viure, que l’acord no fa ni un esment a la salut mental, o que Sant Cugat continua sense pressupost o objectius avaluables al Pla d’Emergència Climàtica mentre s’acorden retrocessos en termes de mobilitat sostenible.

També preocupa a la formació d’esquerres que al document es prometi menys pressió fiscal sabent que això afecta directament als drets i serveis que s’ofereixen a la ciutadania, “l’equip de govern caldrà que expliqui on pensa retallar per poder abaixar impostos, que són els ingressos del Consistori”, ha volgut remarcar Gutiérrez.

En Comú Podem també denuncia unes pujades salarials desproporcionades. Unes pujades que es concreten en un increment del 17,5% en el sou de l’alcalde, un 14,3% en el sou dels tinents d’alcalde, i un 33,6% en el sou dels regidors delegats amb dedicació exclusiva. Unes pujades que poc tenen a veure amb l’IPC. 

“Sempre ho hem dit, per fer política calen unes retribucions justes i dignes, tant pel govern com per l’oposició. El quadre econòmic que teníem fins ara ho era, es podia actualitzar, ja que el cost de la vida ha pujat. També es podia millorar la diferència entre govern i oposició que continua sent massa elevada. La proposta que ens presenten no és cap millora en aquest sentit”. En Comú Podem veu desproporcionat el sou dels regidors delegats, que passen de 48.000 a 64.000 €. També els sorprèn el nombre de dedicacions exclusives, ja que només 4 regidors de 13 no estan al 100%, però cap està per sota el 80%.

Ramon Gutiérrez també ha volgut destacar la creació del comissionat per les relacions amb Valldoreix, una figura eventual que gestionaria les relacions entre l’EMD i Sant Cugat. Des d’En Comú Podem creuen que seria una mala decisió que la persona designada sigui Susanna Herrada, perquè, a més de ser cap de l’oposició, seria la interlocutora en les relacions amb Sant Cugat de l’actual president de l’EMD, Juanjo Cortés.