En Comú Podem demana que l’estiu vinent totes les escoles de Sant Cugat siguin refugis climàtics

La moció s’inspira en la feina de diferents AFAs de les escoles públiques de la ciutat

Al primer ple ordinari de la legislatura En Comú Podem porta al ple una moció per garantir el confort climàtic a les escoles. La moció reclama ombra als patis i climatitzar aules, espais comuns i polivalents dels centres.

Aquesta moció es nodreix de l’informe Ombres per les Escoles que han elaborat nou Associacions de Famílies i Alumnat (AFAs) de 9 escoles públiques de Sant Cugat, que són: Ciutat d’Alba, Collserola, Ferran i Clua, Gerbert d’Orlhac, Joan Maragall, La Floresta, L’Olivera, Pi d’en Xandri i Turó Can Mates.

A l’informe s’ofereixen dades que fan referència a la situació dels infants a les escoles públiques que, sobretot als mesos de més calor, provoquen perjudicis directes als infants. “No pot ser que les escoles tinguin un arbre per cada deu infants i, en canvi, a Sant Cugat hi hagi un arbre per cada dos habitants. Cal començar a fer passes per fer de les escoles refugis climàtics” ha defensat la moció el portaveu del grup municipal, Ramon Gutiérrez. 

I és que, segons l’informe, menys d’un 20% de l’espai lliure escolar té ombra i aquest és un dèficit al qual “s’ha de posar solució el més abans possible, per això la nostra moció fixa uns terminis de màxim un any. Volem que el proper estiu els infants de les escoles públiques de Sant Cugat puguin gaudir d’un confort climàtic que no posi en risc el fet de jugar lliurement” segons Aina Balada, regidora de la formació.

Gutiérrez també ha volgut agrair a les AFAs que “han posat sobre la taula les dures condicions que es donen dins les escoles i al ple de la setmana vinent comencem a posar-hi solució. Segurament el diumenge moltes persones en seran conscients quan vagin a exercir el vot a les eleccions generals als col·legis de la nostra ciutat”.

Pots trobar la moció aprovada al ple de juliol aquí