Sant Cugat en Comú vol posar les polítiques d’habitatge com a prioritat de govern

Sant Cugat en Comú acusa al govern convergent d’haver estat 30 anys sense fer polítiques d’habitatge per la gent i d’haver generat un model de ciutat que expulsa centenars persones del municipi cada any.

L’alcaldable de Sant Cugat en Comú, Ramon Gutiérrez; el número 5 de la llista i membre del Sindicat de Llogateres, Esteban Martínez i el fins ara coportaveu i Diputat al Congrés de Diputats, Josep Vendrell, han fet una roda de premsa al barri de Volpelleres per presentar les propostes d’habitatge dels comuns per Sant Cugat.

Esteban Martínez ha explicat que el problema habitacional és el principal problema que té la nostra ciutat i que el govern convergent dels últims 30 anys ha actuat amb total connivència en la roda especulativa causant de la bombolla immobiliària i de l’expulsió de gent que no pot pagar els preus abusius de l’habitatge a Sant Cugat.

Esteban ha acusat el Govern Convergent de posar l’habitatge públic al servei d’aquesta roda especulativa, ja que aquests habitatges que s’havien construït amb diners públics ara estan en mans privades i ja no es poden utilitzar per contenir els preus de l’habitatge.

Martínez també ha acusat el govern convergent de vendre molts titulars i comprar les propostes de l’oposició sense arribar a concretar res. Com a exemple, ha posat el projecte de masoveria urbana de les Cases dels Mestres que, l’equip de govern en parla des de l’any 2014 i aquests habitatges encara no estan construïts.

Ramon Gutiérrez ha explicat que, entre d’altres propostes, Sant Cugat en Comú vol que la mesura de destinar el 30% dels pisos nous a habitatge de lloguer sigui d’obligat compliment a la ciutat i no una possibilitat com fins ara. De fet, pretenen que a Sant Cugat la mesura s’incrementi fins al 50% per fer front l’emergència habitacional de la ciutat. Alhora també proposen ajudes al lloguer i la compra pública d’habitatge per fer front a la bombolla immobiliària. Segons l’alcaldable de Sant Cugat en Comú la capacitat financera del nostre municipi permet fer polítiques atrevides per posar fi a l’expulsió de gent de la ciutat.

En la mateixa línia, el Diputat Josep Vendrell ha dit que les polítiques del PP, del PSOE i les de Convergència han propiciat que el nostre país sigui dels únics d’Europa amb aquest problema dels preus inaccessibles de l’habitatge. Ha dit que l’única força política que s’ha demostrat capaç d’impulsar un canvi total de polítiques d’habitatge per tornar a posar l’habitatge com un dret i no com un negoci, són els comuns.

Recull de premsa: