“Fan falta acords tant pels pressupostos de la Generalitat com de Sant Cugat per ser útils a la ciutadania”

En el marc de la negociació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya Ramon Gutiérrez destaca que Sant Cugat encara no té pressupostos i la ciutadania continua sense saber quan té previst aprovar-los l’equip de govern de la ciutat. “És un drama l’actual escenari amb els pressupostos locals, perquè sense pressupostos no es pot tirar endavant. I prorrogar-los significa no augmentar la inversió i, per tant, no fer front a la crisi inflacionista que està posant en problemes bona part de la nostra població” remarca Ramon Gutiérrez.

A 13 dies que els pressupostos de la Generalitat haurien d’haver entrat en vigor el Govern de la Generalitat sembla encallada en les negociacions i aquestes no donen indicis d’estar avançant. En paraules de Joan Carles Gallego: “Els pressupostos són la mostra de les prioritats d’un país. El nostre acord posa negre sobre blanc quines són les nostres prioritats pel país: aposta pel transport públic, augmentar el pressupost en atenció primària, perseguir els especuladors en habitatge per abaratir el preu i aplicar un impost de solidaritat per fer front amb més recursos a la crisi i al canvi de model productiu.” 

En el marc de Sant Cugat aquests pressupostos suposa parlar, entre d’altres d’una millora dels serveis que actualment ofereix la sanitat pública, la bonificació del transport públic, la T-Jove fins als 30 i unes polítiques de l’habitatge aterrades al municipi que propiciïn un canvi de model que pivoti sobre el lloguer assequible. “Malauradament, sembla que la prioritat de PSC no és millorar la vida de la gent sinó fer un casino. Deixar Catalunya sense pressupostos per 1000 màquines escurabutxaques i 300 taules de joc seria caure molt baix. Perquè això no té res a veure amb el que necessiten els catalans i catalanes l’any 2023” conclou Joan Carles Gallego.