En Comú Podem reclama millorar les polítiques socials prenent com a referència Barcelona

Sant Cugat en Comú Podem demana més innovació, coproducció i valentia en l’acció social municipal

Aquest dimecres En Comú Podem ha fet una trobada oberta a la ciutadania a la plaça Barcelona amb la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI de Barcelona, Laura Pérez, que ha vingut a explicar les polítiques innovadores que aplica l’ajuntament de la ciutat veïna.

L’acte l’ha presentat Aina Balada, candidata núm. 2 a la llista santcugatenca, que ha volgut remarcar la importància fer aquest balanç a Sant Cugat per demostrar allò que podem fer nosaltres si formem part del govern municipal en el proper mandat.

Laura Pérez ha parlat àmpliament sobre les mesures dutes a terme des de Barcelona, que ha estructurat en tres eixos: l’empoderament, les cures i la tecnologia. Sobre l’empoderament ha parlat sobre l’ampliació de drets, la garantia de l’alimentació i la millora de l’accessibilitat als ajuts socials. El programa ‘Barcelona Cuida’ ha estat pioner en oferir una finestreta única en tots els tràmits i consultes referents a les cures. Sobre el vessant tecnològic, ha explicat el canvi que poden suposar elements com la robòtica o la intel·ligència artificial a la gestió dels serveis socials.

Pérez també ha volgut remarcar que a Barcelona els importa el que passi a la ciutat veïna de Sant Cugat el 28-M i que és necessari donar la volta a unes polítiques que, durant més de 30 anys, han passat per alt la pobresa de la ciutat, ja que bàsicament es prenien les mesures mínimesper no haver de veure la pobresa que hi havia a la ciutat.

Finalment, Ramon Gutiérrez, alcaldable d’En Comú Podem a Sant Cugat, ha valorat les polítiques socials presentades per Laura Pérez com a valentes, innovadores i trencadores. Molt més innovadores i efectives que les que s’han implementat històricament a Sant Cugat. El cap de llista ha situat que en aquest últim mandat s’han iniciat programes innovadors, però que no ha donat temps a fer-los estructurals, “ens cal més coproducció amb els agents socials per garantir que aquestes transformacions perduren, que no sigui només voluntat política, que les entitats les defensin i les reclamin governi qui governi”.

Recull de premsa

Cugat Mèdia
TOT Sant Cugat