En Comú Podem vol una regidoria d’habitatge pel proper mandat

La coalició d’esquerres santcugatenca, ha presentat les prioritats en matèria d’habitatge.

A menys d’un mes de començar la campanya electoral Sant Cugat en Comú Podem presenta les seves propostes en matèria d’habitatge, un dels problemes més urgents segons la ciutadania.

La formació celebra l’acord per la llei d’habitatge al Congrés que incorpora la regulació dels lloguers, redueix el nombre d’habitatges en propietat per ser considerat gran tenidor (de 10 a 5), protegeix els llogaters que ja no hauran de pagar els costos de gestió, deslliga l’increment del lloguer de l’IPC, prohibeix els desnonaments sense data i crea un impost sobre els habitatges buits que pot suposar fins a un recàrrec del 150% sobre l’IBI.

L’alcaldable de la formació, Ramon Gutiérrez, també ha destacat algunes de les propostes que inclou el programa d’En Comú Podem, com són: l’ampliació del tanteig i retracte fins al 50%, incrementar les competències de l’Oficina Local d’Habitatge, promoure una taula de bones pràctiques entre APIs i gestors d’habitatges, promoure noves modalitats d’habitatge com pot ser l’habitatge cooperatiu i, finalment, la possibilitat que les persones propietàries que ho vulguin puguin convertir el seu habitatge unifamiliar en plurifamiliar, per tal de densificar la nostra ciutat.

El propòsit de totes aquestes propostes no és només contenir el preu de l’habitatge sinó reduir-lo, expressa el cap de llista d’En Comú Podem, a Sant Cugat patim una situació d’emergència i estem a dalt de tot dels rànquings tant en preu de lloguer com en compra. 1.500 € per un lloguer de mitja significa que massa persones de la nostra ciutat no arriben a final de mes.