En Comú Podem posa el racisme al centre del debat

La formació ha celebrat una taula rodona amb dones migrants per donar veu al moviment antiracista i escoltar les seves propostes

En Comú Podem posa al centre del debat la problemàtica racista de la societat i busca aportar propostes per construir una ciutat més justa i acollidora. Amb una taula rodona celebra aquest dilluns sota el nom ‘Veus migrants: antiracisme i comunitat’, la formació ha donat veu a quatre dones migrants vinculades al moviment antiracista per escoltar la seva experiència i també fer autocrítica com a partit. En aquest sentit, l’alcaldable d’En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, ha reconegut que a les llistes de la seva candidatura no hi ha cap persona racialitzada, però ha remarcat la importància de ‘combatre el racisme amb les persones que el viuen’. A la taula, que s’ha celebrat a la plaça de l’Om, han participat Carolina Nieto, del Col·lectiu Sindillar; Eddy Laverde, del Colectivo Abya Yala; Ruth Gabriel, candidata de Barcelona en Comú; i l’activista Ximena Montesinos. Durant l’acte, les quatre participants han explicat els eixos d’acció dels col·lectius als quals pertanyen i han subratllat algunes de les problemàtiques racistes més latents, tant a la ciutat com a la societat en general.

Durant la trobada s’han tractat temes com el racisme institucional, la llei d’estrangeria i la manca de suport de les institucions a la lluita de les dones migrades. També s’han posat sobre la taula propostes per als centres educatius, com la creació d’un protocol antiracista a les escoles i un servei d’acompanyament per a alumnes migrants.

Un dels punts en què les quatre ponents han convergit ha estat en la necessitat d’enfortir els eixos antiracistes en les institucions i crear aliances amb les diferents entitats socials per “construir” ciutats més justes.

Article per Pau Vázquez publicat al Cugat Mèdia