En Comú Podem proposa l’unitat d’acció de l’esquerra a Sant Cugat

Seria una irresponsabilitat tancar la porta tan ràpid als únics quatre anys de govern d’esquerra

En una trobada informativa amb els mitjans la coalició d’esquerres En Comú Podem ha fet repàs dels resultats obtinguts el 28 de maig. Segons Aina Balada “hem tret uns bons resultats a les municipals d’aquest maig arribant als 2774 vots que suposen quasi un 6% de les persones que van votar”. Un electorat que la passada legislatura no tenia veu al consistori santcugatenc. Balada també ha volgut fer esment als mals resultats dels partits que van conformar el tripartit, especialment ERC, que impossibilita la reedició d’un govern d’esquerres a Sant Cugat.

També han comentat la irrupció de VOX a l’ajuntament: “ens preocupa per què és la constatació de com impregna l’extrema dreta dins l’electorat de la nostra ciutat i a Catalunya en general . Cal un cordó sanitari a l’extrema dreta dins el nostre ajuntament i nosaltres així ho farem i esperem que ens segueixin les forces democràtiques o, com a mínim, les formacions d’esquerres” ha tancat la seva intervenció Aina Balada.

“Esperem que cap de les forces d’esquerres estigui temptada de fer alcalde a Josep Maria Vallès. Seria una irresponsabilitat tancar la porta tan ràpid als únics quatre anys de govern d’esquerra que ha viscut Sant Cugat” ha començat la seva intervenció Ramon Gutiérrez. “Els pactes que s’estan forjant ara mateix ens preocupen doncs poden donar ales al model exclusiu i excloent de Junts. Nosaltres tenim la intenció de ser els supervisors del govern i impedirem que apliquin les polítiques neoliberals que tant de mal fan a les persones treballadores de Sant Cugat”.

“Aquesta ciutat necessita polítiques progressistes i és per això que volem construir unitat d’acció de l’esquerra, ens caldrà acordar coses des de l’oposició amb el govern que es conformi i preferim que sigui amb nosaltres, que podem fer palanca per tirar-les cap a l’esquerra, que amb PP o VOX. Aquesta unitat d’acció de les esquerres ens ha de servir per què quan Junts vulgui aprovar polítiques al ple miri a la seva esquerra i no a la seva dreta. Només amb la unitat d’acció de les esquerres podem fer de palanca perquè les polítiques de Junts tinguin en compte la redistribució de la riquesa, el medi ambient i el feminisme”, ha acabat la seva intervenció el cap de llista d’En Comú Podem.

Reaccions dels mitjans locals a la nostra roda de premsa:
El Cugatenc: En Comú Podem crida a fer “un bloc d’esquerres” per “fer-se valdre davant de Junts”
Nació Sant Cugat: Gutiérrez (En Comú Podem): «Espero que cap força política d’esquerres estigui temptada a fer alcalde Josep Maria Vallès»
TV Sant Cugat: Sant Cugat En Comú Podem fa una crida als partits d’esquerra per actuar en bloc a l’oposició
Cugat Mèdia: En Comú Podem crida a la unitat de les esquerres per marcar el govern de Junts
TOT Sant Cugat: En Comú Podem demana a Esquerra que no pacti amb Junts per Sant Cugat