En Comú Podem proposa alternatives per evitar les retallades

Després de les declaracions fetes en roda de premsa del Tinent d’Alcalde d’Economia i Organització de l’Ajuntament de Sant Cugat, Carles Brugarolas, i havent tingut una reunió amb ell on hem pogut resoldre dubtes i conèixer amb més detall la situació comuniquem:

  1. La situació econòmica actual de l’Ajuntament és greu. Aquesta situació és en part degut a la falta de planificació econòmica dels equips de govern d’aquest Ajuntament durant anys. El nostre grup municipal està indignat, però alhora preocupat pel que ha de venir i en com solucionem la situació econòmica.
  2. No participarem concurs de retrets al que semblen abocats altres formacions polítiques, clar que cal parlar de responsabilitats, però cal centrar-se en les solucions i les proposes. A En Comú Podem ens esforçarem per fer  política propositiva i enfront d’aquells que volen fer d’aquesta situació un poti-poti de dades que només fan que crear bàndols a l’opinió pública. 
  3. Per nosaltres, la solució passa per quatre principis que l’Ajuntament ja hauria d’haver aplicat fa anys:
  • La internalització de serveis. Ens fa falta un full de ruta per tal d’internalitzar o municipalitzar alguns serveis municipals, estalviant IVA i beneficis industrials d’algunes concessions o contractes.
  • La contenció en despeses, però no aquelles que es puguin considerar retallades de serveis.  Considerem que a part de serveis socials hi ha qüestions rellevants com cultura, cooperació, habitatge, ocupació o drets de ciutadania que s’han de seguir prestant malgrat que no es considerin indispensables legalment.
  • L’estalvi i l’eficiència. Això vol dir que ens fa falta una proposta de millora organitzativa, i agilització de processos. Podem fer front a la desburocratització i la simplificació de l’administració alhora que generem un estalvi en l’organització municipal.
  • Millora de la recaptació. El nostre ajuntament té marge de millora a l’hora de recaptar la totalitat dels tributs que actualment disposa, actualitzant el cadastre o millorant la inspecció urbanística, per exemple. Alhora encara hi ha tipus impositius i bonificacions que es poden actualitzar augmentant la recaptació sense perjudicar a les classes treballadores.

En definitiva, des d’En Comú Podem serem responsables i ens comprometem a col·laborar en posar solucions a la situació econòmica de l’Ajuntament sempre que aquestes solucions no suposin un retrocés en els serveis que es presten a la ciutadania. No podem justificar de cap manera que aquesta situació ens porti a un context de retallades i treballarem per a oferir alternatives.