En Comú Podem vol que Sant Cugat sigui la primera ciutat que apliqui la llei d’habitatge estatal

En Comú Podem Sant Cugat comença la campanya posat èmfasi en les propostes d’habitatge

En una trobada amb Jaume Asens la formació d’esquerres santcugatenca ha encetat la campanya parlant d’un dels problemes que més preocupa a la ciutadania i que és prioritària per la coalició: l’habitatge.

El president del grup confederal d’Unidas Podemos al Congrés dels Diputats ha començat fent un reconeixement a l’alcaldable Ramon Gutiérrez del que n’ha destacat el seu activisme a la ciutat, sent fundador del Sindicat de Llogateres i activista LGTBI a la ciutat, la seva procedència de l’economia social i solidària i el seu perfil marcadament ecosocialista que “representa molt bé l’ADN dels comuns”.

Jaume Asens també ha aprofitat l’ocasió per fer esment de les polítiques que provenen del govern de l’Estat, com pot ser la Llei d’habitatge assequible, la pujada del Salari Mínim Interprofessional i les pensions així com la llei LGTBI d’Irene Montero. “Sant Cugat pateix encara una certa ressaca de la borratxera convergent que hi va haver en aquesta ciutat durant 32 anys. Sí, han estat 4 anys d’un govern diferent. Però no és suficient. Encara perdura l’ombra allargada d’una ciutat elitista i pensada per uns pocs”, ha tancat la seva intervenció Asens, “això ha d’acabar. Per això avui estem aquí per anunciar que la primera ciutat a aplicar el límit dels lloguers a Catalunya ha de ser Sant Cugat, la ciutat amb un preu del lloguer més alt de tot el país”.

L’alcaldable d’En Comú Podem, Ramon Gutiérrez, ha remarcat la necessitat de ser els primers a aplicar la nova llei d’habitatge per l’emergència que viu Sant Cugat, a part de prioritzar la construcció de més habitatge assequible intensivament i no extensivament, la defensa del dret a l’habitatge reconvertint l’Oficina Local d’Habitatge en un espai de defensa dels drets de les llogateres i el combat decidit contra l’especulació.