Els Comuns presenten una resolució al Parlament per aturar la reobertura del Camp de Golf de Can Sant Joan

Els grups locals de Sant Cugat i Rubí han traslladat al Grup Parlamentari de Catalunya En Comú Podem la reivindicació de convertir els terrenys en parc periurbà.

El Camp de Golf de Can Sant Joan és un espai de 90 hectàrees, majoritàriament públic, propietat de l’INCASOL, entre les ciutats de Rubí i Sant Cugat del Vallès, tancat a la pràctica esportiva des de fa més de dos anys. 

L’estat d’abandonament ha provocat que la ciutadania hagi començat a utilitzar-lo com a un espai agradable de lleure i passeig. Fins al punt que els consistoris de les dues ciutats van demanar el 2019 convertir aquest antic camp de golf en un parc periurbà per tal que tota la ciutadania en gaudeixi, oposant-se a un projecte de reobertura com a Camp de Golf.

La notícia apareguda recentment als mitjans de comunicació que l’INCASOL, projecta la reobertura del camp, redimensionant-lo, i cedir-lo a una empresa privada per a que el gestioni, una mesura contradictòria amb els consensos existents als dos municipis.L’espai que ocupa el camp de Golf es troba en ple connector biològic entre Collserola i l’espai natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac. La sostenibilitat i l’ús racional dels recursos hídrics és també motiu per entendre com inadequada la proposta del Camp de Golf, en una situació de crisi climàtica ens calen comunitats vegetals resilients i biodiverses i no extensions de gespa amb alta demanda hídrica. És important entendre l’espai com un àmbit a renaturalitzar, a ocupar per comunitats vegetals mediterrànies, en un àmbit d’ús de baix impacte per part de la ciutadania.

És per això que el Grup Parlamentari de Catalunya en Comú Podem ha presentat una Proposta de Resolució on es demana que s’aturi qualsevol tràmit que signifiqui o pugui significar la reobertura del camp de golf de Can Sant Joan, i s’iniciïn els treballs per convertir les 90 hectàrees de l’antic camp de golf de Can Sant Joan en un parc periurbà alhora que s’elabora un projecte conjuntament amb els dos Ajuntaments.