Comunicat de Sant Cugat en Comú després de les eleccions muncipals

El passat 26 de maig, el nostre espai polític representat primer pel PSUC, després per ICV-EUiA i ara Sant Cugat en Comú ha perdut la representació institucional que tenia a l’Ajuntament de la nostra ciutat durant 40 anys ininterromputs.

Lamentem profundament els mals resultats obtinguts en les darreres eleccions municipals i que en els quatre anys vinents les persones que van votar Sant Cugat en Comú no tinguin veu a l’Ajuntament.

Des del restabliment de la democràcia hem representat l’esquerra transformadora a la nostra ciutat amb compromís i treball en la defensa del bé comú, del medi ambient, del feminisme i de la cohesió social.

A peu de carrer, hem participat i participem de moltíssimes iniciatives socials, culturals, de barri i de defensa dels drets de les persones. Des de la política institucional hem actuat sempre amb responsabilitat i voluntat de servei, durant una breu etapa al govern i la resta fent una oposició constructiva i alhora contundent d’acord amb el nostre ideari i programa polític i també amb compromís amb la nostra ciutat que hem vist créixer i que porta la nostra empremta.

Hi ha nombroses causes que han influït en el fet de no tenir representació institucional, la principal el fet de competir amb la marca d’una força germana com és Podem. Sempre hem apostat per la confluència de les esquerres a la nostra ciutat i seguirem treballant-hi perquè el projecte de l’esquerra transformadora, verda, i feminista torni a tenir representació institucional.

Volem agrair les mostres de suport que hem rebut en els darrers dies tant de gent del nostre espai polític com de gent d’altres partits.

Seguirem treballant a peu de carrer i des de les institucions.