Els Comuns feliciten el nou govern d’esquerres de Sant Cugat

Ramon Gutiérrez, Aina Balada i Inés Luna, membres del Grup Motor, han comparegut en roda de premsa per celebrar la conformació d’un govern d’esquerres a Sant Cugat del Vallès.

Els Comuns santcugatencs celebren que després de 32 anys s’hagi fet possible un govern d’esquerres format per ERC, PSC i CUP. Alhora han explicat que els hauria agradat poder donar suport des de dins un govern d’esquerres al consistori, però que estaran donant-hi suport des de fora amb els mitjans al seu abast.

Segons Aina Balada, “el dissabte va ser un dia històric per la ciutat”, on es va fer possible un acord amb la perspectiva de fer política municipal, que és el que li correspon de fer a un ajuntament i no basant-ho en altres eixos.

Per la seva banda, Inés Luna ha valorat el funcionament del Ple, ha lamentat els aldarulls i ha expressat tristesa per l’actuació de persones i grups que no van deixar que la sessió es desenvolupés amb normalitat. “El nostre sistema és imperfecte però els crits i els insults no ajuden a millorar-lo”.

Finalment, Ramon Gutiérrez ha explicat que els Comuns estan oberts a col·laborar amb el nou equip de govern. “Tenim l’experiència, les propostes i compartim al detall els acords del pacte de govern, l’única actitud possible per part nostre és la de fer-los-ho fàcil”. En aquest sentit l’exregidor ha explicat que l’objectiu del Comuns en política no és el d’ocupar cadires sinó el de millorar les condicions materials de la gent, i per això s’ofereixen a acompanyar el nou equip de govern.

“Som conscients que estem fora de l’ajuntament, no ens toca governar, però aquest govern necessitarà també crítica constructiva des de l’esquerra, que els faci millorar i no perdre de vista les prioritats” ha dit Gutiérrez, que ha assenyalat l’emergència climàtica, l’habitatge o la municipalització de l’aigua com els principals elements de pressió pels Comuns al nou govern.

La notícia a Cugat.cat –> Els comuns, oberts a ‘col·laborar’ amb el nou govern d’esquerres