L’Ajuntament no posa totes les facilitats perquè les persones migrades puguin votar

Els comuns locals engeguen una campanya per informar dels procediments per inscriure’s al cens i que la població migrada pugui exercir el dret a vot a les eleccions municipals del maig

Roser Casamitjana i Ximena Montecinos en la roda de premsa oferta als mitjans

“Fem una crida a la població migrada perquè s’inscrigui al cens. Volem que l’Ajuntament que surti de les eleccions municipals d’enguany defensi els interessos de tota la població, independentment d’on hagin nascut” ha explicat Roser Casamitjana, regidora a l’Ajuntament de Sant Cugat.

Ximena Montecinos, activista en la defensa de persones migrades i membre de la candidatura Sant Cugat En Comú, ha manifestat: “soy vecina de Sant Cugat y quiero decidir. Es muy importante el voto migrante, por los principios básicos de la democracia: quien participa en una sociedad debe poder participar en la toma de decisiones”.

“A l’Ajuntament de Barcelona hi ha hagut un gran desplegament per mobilitzar a la població migrada. A Sant Cugat no hem detectat aquest desplegament”, en paraules de Roser Casamitjana, “l’Ajuntament no ha fet aquesta campanya tal i com nosaltres considerem ideal. És una pena, ja que aquesta deixadesa de funcions pot privar del dret a vot a moltes persones migrades que viuen a la nostra ciutat”.

Podeu trobar tota la informació referent al procés d’alta al cens electoral fent clic AQUI