Mostrem la nostra preocupació pel conflicte amb l’AMB sobre el contracte de bus urbà, l’escalada judicial només perjudica la ciutadania

Davant l’informe aprovat el dimarts al Consell Metropolità el grup municipal d’En Comú Podem Sant Cugat estem preocupades i volem expressar el següent:

Des d’En Comú Podem vam ser crítics en l’aprovació el passat 18 de març de la suspensió del conveni amb l’AMB per al traspàs del servei de bus

En aquell mateix Ple vam demanar que l’Ajuntament no renunciés al seu lloc a la taula i que nomenés igualment els membres de la comissió de seguiment per posar en marxa el nou concurs de transport públic de la ciutat.

També vam alertar del risc que tenia per la ciutat la judicialització d’un assumpte com aquest, a causa de l’allargament dels terminis per a tenir una solució definitiva a un servei de bus que no és digne ni està a l’altura de la ciutat.

Alhora, vam demanar que l’impacte de les decisions no es fes únicament seguint els objectius pressupostaris de l’Ajuntament sinó a les necessitats de la ciutadania.

En aquests dos mesos, el nostre grup municipal ha preguntat en comissions informatives com és que l’Ajuntament seguia acceptant subvencions del Ministeri de Transports pel que fa al transport col·lectiu si el govern va aprovar al març que no era cosa de l’Ajuntament de Sant Cugat.

L’informe de l’AMB posa aquesta contradicció precisament sobre la taula, també que s’hagi fet des de l’Ajuntament una revisió de preus del servei, o que no s’hagi nomenat encara la part de l’Ajuntament a la Comissió de Seguiment del conveni tal com vam demanar el dilluns passat al Ple en el torn de precs i preguntes.

Com ja és habitual, ens preocupa assabentar-nos de qüestions rellevants de ciutat per altres canals que no són directament l’equip de govern, precisament després d’una pregunta directa com vam fer dilluns al Ple.

En aquest sentit, demanem a l’equip de govern que es reuneixi amb tots els partits del Ple per explicar la situació i que busqui la manera que aquesta qüestió no acabi en mans de la justícia, perjudicant així els veïns i veïnes de Sant Cugat.