Portem al ple de maig una proposta per millorar la mobilitat a Sant Cugat

Al Ple d’aquest mes de maig Sant Cugat En Comú Podem presentem una moció per començar a posar solució al que és el principal problema de Sant Cugat segons l’Observatori Sociològic, la mobilitat.

I volem millorar la mobilitat a Sant Cugat sense promoure la mobilitat individualitzada, que fomenta l’individualisme, sense augmentar la dependència del vehicle privat, que afecta les persones més dèbils econòmicament, ja que no s’ho poden permetre i sense provocar un augment de les emissions de CO₂ i de partícules en suspensió perquè posen en perill la vida.

La solució que proposem des del Grup Municipal de Sant Cugat En Comú Podem és el de posar en marxa un servei de vehicles elèctrics compartits com vam poder comentar amb Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat, durant les passades eleccions catalanes. Una proposta que compta amb les següents característiques: posar l’actual flota municipal de vehicles elèctrics a disposició de la ciutadania sempre amb prioritat pels treballadors i treballadores de l’Ajuntament, que la flota municipal estigui aparcada a la via pública a diferents punts de la ciutat amb punts de càrrega específics per tal que la ciutadania en pugui fer ús i que es vinculi l’ús d’aquests vehicles compartits a través d’una app.

Al Prat de Llobregat ja fa gairebé un any que tenen en marxa aquest servei amb molt bona rebuda per part de la ciutadania. Tant és així que al febrer van augmentar la flota en 4 vehicles i ara disposa d’11 turismes i 1 furgoneta petita. Les dades són ben clares, en els primers 6 mesos d’implementació del servei s’han aconseguit 369 usuaris i usuàries reals (278 ciutadans i 91 professionals de l’Ajuntament), 3.795 desplaçaments i un total de 126.941 km sense emetre emissions el que suposa un estalvi de 9 tones de CO₂.

La proposta, a més, té dos efectes positius més com és millorar la percepció que allò públic és de tota la ciutadania i tindria un impacte positiu per la marca Sant CugatVolem que la ciutat avanci deixant de banda un model basat en el vehicle privat i que tenir un cotxe a Sant Cugat deixi de ser una obligació.

Consulta la moció:

Llegeix la notícia als mitjans locals: