Els Comuns demanen la segona residència pública per Sant Cugat a l’Ajuntament i al Parlament

ICV-EUiA sol·licita la cessió municipal dels terrenys al ple de desembre i el grup parlamentari de Catalunya en Comú – Podem presenta una proposta de resolució al Parlament per construir la segona residència pública i centre de dia de Sant Cugat així com habitatges tutelats per a gent gran.

“Catalunya ostenta el podi de la vergonya en una gestió desastrosa de la dependència”. ha explicat aquest dimarts a Sant Cugat la Diputada de Catalunya en Comú – Podem Marta Ribas, ”Catalunya és la comunitat de l’Estat amb més persones amb la dependència reconeguda que no estan cobrant la prestació, alhora és la comunitat amb més llistes d’espera per entrar a residències públiques”.

  

La diputada ha dit que a Catalunya “hi ha un problema d’inacció del Govern de la Generalitat”. Aquesta situació ha acabat perjudicant a les persones usuàries que han de pagar els serveis, als ajuntaments que han d’incrementar la inversió en atenció domiciliària i en les dones que acaben suplint aquesta manca de servei públic, “la nostra prioritat és reduir la llista d’espera en centres residencials i centres de dia per a la gent gran i que hi torni a haver partida pressupostària per construir residències públiques”. Tot i així Ribas no treu responsabilitat a l’Estat i recorda que la Llei de la dependència va néixer sense la dotació pressupostària necessària, la Diputada també ha explicat que l’acord pressupostari que Podemos ha pactat amb el Govern incrementa un 40% partida pressupostària de dependència.

El portaveu d’ICV-EUiA a l’Ajuntament, Ramon Gutiérrez, retreu al govern municipal que “només es dediqui a fer polítiques d’oci per a la gent gran alhora que a Sant Cugat només hi ha una residència pública”. Gutiérrez ha explicat els acords de la moció que preveuen fer una previsió de terrenys municipals per cedir-los a la Generalitat per construir la segona residència pública de Sant Cugat juntament amb habitatges tutelats per persones grans independents i reclamar a la Generalitat la construcció d’aquest nou servei públic per fer front a les actuals llistes d’espera i manca de places públiques de residències per a gent gran.

“A la moció també reclamem incloure en la cartera de serveis socials de l’Ajuntament un servei d’odontologia (que inclogui obturacions, endodòncies, pròtesis amovibles, fèrules de descàrrega, curetatges i higienes dentals), un servei de podologia, de fisioteràpia i un d’obtenció d’ulleres i audiòfons amb descomptes per a les persones jubilades i gratuïtes per les persones econòmicament més vulnerables de la nostra ciutat”, ha expresat el portaveu de ICV-EUiA,“també proposem crear un programa municipal d’abordatge de les situacions de soledat no volguda de la gent gran, amb l’objectiu de construir una xarxa de treball comunitari en la qual participen diversitat d’agents del territori i que aglutini les accions i els recursos per detectar les necessitats no cobertes i plantejar actuacions per a solucionar-ho” finalment, Ramon Gutiérrez confía que la proposta esdevindrà institucional i que el PDCat també votarà a favor d’aquesta proposta al Parlament.