Comunicat davant la sentència del Tribunal Suprem

Davant la sentència del Tribunal Suprem que condemna els líders polítics i socials independentistes a fins a 13 anys de presó pel delicte de sedició, des de Sant Cugat en Comú:

  • Expressem la nostra indignació davant una sentència injusta que genera un precedent inacceptable. Rebutgem la vinculació del dret de manifestació i de lliure expressió, així com la utilització de la desobediència civil, amb el delicte de sedició.
  • Mostrem la nostra profunda solidaritat amb les persones condemnades i amb les seves famílies, a les que acompanyem en aquest moment dur i injust pel que estan passant.
  • Condemnem la judicialització de la política iniciada pel govern del PP, així com la violència utilitzada per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, controlades pel govern de Rajoy, tal i com acredita el fet que desenes de comandaments i agents policials estiguin imputats a instàncies de l’Ajuntament de Barcelona per les càrregues contra ciutadans indefensos l’1 d’octubre de 2017.
  • Demanem a totes les forces polítiques i socials catalanes una resposta transversal i unànime a la sentència, centrada en l’exigència de la llibertat dels presos i les preses polítiques, defugint d’aquelles iniciatives unilaterals que incitin a la divisió o a la confrontació estèril i que no s’orientin a la cerca de solucions polítiques inclusives.
  • Fem una crida a totes les forces polítiques progressistes de l’estat a centrar-se en la via del diàleg i les solucions efectives per a resoldre el conflicte existent.
  • Rebutgem les amenaces directes i indirectes del PP, C’s i el PSOE, d’aplicar l’article 155 de la Constitució i la Llei de Seguretat Nacional que, com s’ha demostrat en el passat, no és cap solució política sinó un grau més en el conflicte existent.
  • Ens comprometem a promoure totes les iniciatives polítiques, institucionals i jurídiques necessàries per facilitar la sortida de presó de les persones condemnades i el retorn de les persones exiliades. La llibertat dels presos és necessària per desbloquejar la política a Catalunya i a Espanya i per obrir vies que facin possible la resolució del conflicte.
  • Reiterem el nostre compromís de treballar per una solució dialogada i democràtica al conflicte polític i per la transformació d’Espanya en un Estat plurinacional que reconegui plenament la nació catalana.

14 d’octubre de 2019