El grup d’En Comú Podem a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) s’oposa a l’inici dels tràmits per avançar cap a la gestió privada d’un bé com bàsic com l’aigua, una proposta que allunya l’aposta per la creació d’una empresa metropolitana de gestió pública de l’aigua.
Els municipis metropolitans de Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Ripollet, La Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Cugat del Vallès i Tiana han acabat la seva concessió i des de l’AMB l’única alternativa viable que se’ls hi planteja és optar per la gestió indirecta per la via de la concessió.
Lamentem que s’enterri l’estudi fet a l’anterior legislatura on es concloïa que: “D’acord amb l’exposat, les dues formes de gestió són possibles. No obstant això, la gestió directa és més flexible i genera menys conflicte d’interessos, i per això presenta més avantatges i podria respondre millor a l’interès públic”.
Des de Sant Cugat En Comú Podem ens oposem a seguir avançant cap a un model de gestió privada a través de concessions i demanem que se segueixi treballant per a crear una empresa pública metropolitana de l’aigua.
I és que hem pogut comprovar que els municipis que tenen gestió pública tenen preus més accessibles per a la ciutadania, tenen polítiques tarifàries més progressives, tenen xarxes molt més eficients (molt important en temps de sequera), tenen millor gestió en atenció als usuaris i un llarg etcètera d’avantatges.
Des d’En Comú Podem tenim un posicionament molt clar: considerem que la gestió de l’aigua he de ser pública i que no pot ser que empreses es lucrin d’un bé comú bàsic com és l’aigua i continuem apostant per la creació d’una empresa metropolitana de gestió pública de l’aigua.