En Comú Podem defensa un Sant Cugat divers i lliure de racisme

Des del grup de treball antiracista de Sant Cugat En Comú Podem i el grup municipal, expresem el nostre total rebuig a la utilització partidista de l’Observatori Sociològic de part de Junts per Sant Cugat arran de l’ús tendenciós que vincula falsament immigració amb delinqüència, una acció deshonesta i racista. Ho condemnem i exigim una rectificació.

En primer lloc, considerem greu la utilització de l’Observatori Sociològic de l’Ajuntament de Sant Cugat, una enquesta caracteritzada pel seu rigor metodològic, incorpori preguntes que intenten vincular falsament la percepció dels santcugatencs i santcugatenques sobre la immigració i els problemes d’inseguretat.

Alhora, ens preocupa l’intent de manipulació per part de l’equip de govern, fent veure que existeix un problema quan no existeix, instrumentalitzant a les persones migrades per rascar alguns vots i apropar-se ideològicament a l’extrema dreta.

Tampoc entenem que ERC pretengui desmarcar-se de l’assumpte i mentre segueix formant part del govern. Acusar a Junts d’utilitzar l’Observatori Sociològic per avançar l’agenda política del partit i a Puigneró de deslleialtat, hauria de tenir conseqüències.

Finalment, volem posar en relleu la riquesa que aporta a la nostra ciutat tenir veïns i veïnes de contextos culturals diversos. Apostem per una convivència intercultural i per unes polítiques públiques amb perspectiva antiracista que treballin en la prevenció de discursos d’odi, racistes i xenòfobs, i que actualment brillen per la seva absència.

Cal treballar per una ciutat lliure de racisme i de xenofòbia. Junts per Sant Cugat amb els seus últims moviments està fomentant el contrari. La nostra ciutat no té un problema d’inseguretat ni de convivència i manipular una enquesta que criminalitza els nostres veïns i veïnes és del tot reprovable.