Comuns i Podem anuncien que aniran junts a les municipals del 2023

Sant Cugat en Comú i Podem Sant Cugat han presentat avui en roda de premsa l’acord per treballar conjuntament el programa i la candidatura d’En Comú Podem a les eleccions municipals de 2023.

Arrel del treball conjunt de la militància de les dues organitzacions en les darreres eleccions del 14F al Parlament de Catalunya, Sant Cugat en Comú i Podem Sant Cugat van decidir començar a treballar en l’horitzó de 2023, treballant plegats en un projecte de ciutat al servei de la ciutadania de Sant Cugat.

En aquest sentit, han presentat en roda de premsa els mecanismes que s’han posat en marxa per tal d’incrementar la coordinació i establir uns marcs d’anàlisi, treball i proposta conjunta amb l’objectiu d’ampliar la confiança de la ciutadania i construir un projecte que no només obtingui presència institucional, sinó que sigui determinant.

Entre els objectius marcats estan treballar per un Sant Cugat que no deixi ningú enrere, que faci costat a les persones i famílies vulnerables, construint una ciutat més inclusiva, aplicant polítiques feministes, a l’altura del repte climàtic, i amb especial atenció a la diferència i la diversitat.

Alhora, el projecte té l’aspiració a governar la ciutat amb un projecte i un programa amb compromisos concrets elaborats de forma oberta des dels barris, recollint i participant en la creació de propostes veïnals i sectorials.

En Comú Podem es marca així unes fites que afronten amb optimisme i responsabilitat i que per a la seva culminació requereixen crear uns equips i espais de treballs conjunts que ens comprometen a tirar endavant.  

Amèrico Ologaray, portaveu de Podem Sant Cugat ha explicat que ara mateix existeix una Comissió de Coordinació conjunta i un Consell de Política Municipal on participen tots els militants de les dues organitzacions en peu d’igualtat que serveix per discutir i elaborar proposta política. El Consell està obert a persones independents i activistes de moviments socials. 

“Des d’ara mateix ens proposem construir un projecte que sigui sòlid, democràtic i de verdader canvi per fer millor la nostra ciutat.” ha dit ha dit Ramon Gutiérrez coordinador de Sant Cugat en Comú.

A la roda de premsa també han participat Conchi Abellàn, coordinadora de Podem Catalunya i Agnès Petit, responsable d’organització de Catalunya en Comú. Les dues dirigents han coincidit a destacar que s’obre una nova etapa de treball conjunt, no només a Sant Cugat, per fer d’En Comú Podem esdevingui el principal l’espai de referència de l’esquerra transformadora a nivell municipal.