Donem suport a la proposta de parc interurbà plantejada per la “Plataforma Reconvertim el Camp de Golf”

Ens preocupa la fredor que ha rebut per part de l’Ajuntament de Sant Cugat i reclamem un rebuig explícit a la proposta de l’INCASOL.

La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf va presentar ahir una proposta per un futur Parc Interurbà dels Alous – Can Sant Joan, entre els municipis de Rubí i Sant Cugat. Una proposta que permetria revertir l’actual intenció de l’INCASOL d’apostar pel model insostenible i obsolet de camp de golf.

El document que la Plataforma ha presentat proposa una actuació urbanística que permet pensar usos socials, esportius, d’oci, científics o agraris entre altres, que des de Sant Cugat en Comú considerem imprescindibles per complir amb els objectius ambientals i de lluita contra el canvi climàtic que com a ciutat ens hem de marcar.

Volem agrair el treball fer per les entitats que han impulsat la plataforma i el document de proposta, demostrant el coneixement i experiència que moviments socials poden aportar a reconvertir un espai com aquest i en impulsar una oportunitat de col·laboració entre Rubí i Sant Cugat del Vallès per afrontar un repte de futur com és la protecció del territori.

També volem posar de manifest l’actitud freda que la proposta ha rebut per part de l’Ajuntament Sant Cugat del Vallès en comparació al suport explícit per part de l’Ajuntament de Rubí. En aquest sentit ens preocupa que l’Ajuntament de Sant Cugat no sigui contundent rebutjant la proposta de l’INCASOL de fer un nou Camp de Golf, mantenint els usos privatius d’un espai de titularitat pública i qualificat d’equipaments.

El Ple de l’Ajuntament s’ha manifestat en diverses ocasions a favor d’abandonar definitivament l’ús de camp de Golf, alhora no hi ha una demanda per part de ningú per a recuperar-lo, al contrari, hem vist mobilitzacions ciutadanes perquè sigui un parc urbà. No entenem com només un partit dels que formen el govern ha donat un suport a la proposta, i ens preocupa que pugui tenir a veure els equilibris al si del Govern de la Generalitat.

Finalment animem a la ciutadania i les entitats de la ciutat a seguir donant suport a la “Plataforma Reconvertim el Camp de Golf”.