En Comú Podem presenta una moció per aplicar la llei del dret a l’habitatge

Aquest mes de novembre el grup municipal d’En Comú Podem Sant Cugat porta al ple una moció perquè s’apliqui la llei del dret a l’habitatge aprovada al maig d’enguany. La formació ecosocialista creu que és urgent que l’Ajuntament de Sant Cugat es planti contra el bloqueig de la ministra Raquel Sánchez i es posi del costat de la ciutadania immediatament.

“Ens cal desbloquejar aquesta llei per aplicar la regulació del lloguer. És especialment urgent aplicar-la a Sant Cugat doncs som la ciutat de més de 50.000 habitants amb el preu de lloguer més car, situant-se quasi a 1300€/mes de mitja durant el segon trimestre de 2023. Últimament hem detectat que ja no es troben lloguers de menys de 1000€ a la nostra ciutat”, ha volgut remarcar el portaveu del grup municipal, Ramon Gutiérrez.

I és que actualment la llei es troba bloquejada en un dels calaixos del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, encapçalat per la socialista Raquel Sánchez esperant que es reconegui l’índex de preus català aprovat el 18 de setembre del 2023 al Parlament de Catalunya.

Mentre estem perduts en la burocràcia multinivell els especuladors ja s’han posat mans a l’obra intentant tòrcer paraules com “coliving”, que impliquen una extensió del coworking establint un espai compartit on conviuen persones amb interessos professionals similars, per camuflar el que és una pensió de tota la vida. Segons Gutiérrez: “aquesta nova forma d’especular va més enllà de les relacions entre particulars i ha de ser objecte d’una estricta normativa per qüestions evidents d’ordre públic i garantia dels usuaris, ja que, el servei s’assimila a una activitat que ja està regulada: els pisos turístics”.

“Sant Cugat no pot permetre que més famílies siguin expulsades per raó de renda. Ja ho deia l’Oriol Nel·lo a l’estudi que va fer el passat mandat: estem vivint una substitució poblacional a Sant Cugat i el nostre deure és aturar-ho”, ha tancat el portaveu municipal.